Zoeken

Rusland: Marokko vervangt China als leverancier

9 februari 2020 - 15:10 - Economie

©

Rusland vreest een verspreiding van het coronavirus en denkt er daarom aan om geen Chinese producten meer in te voeren. Marokko en Turkije worden getipt om China als leverancier te vervangen.

Volgens de directeur van de Russische Vereniging van voedselproducenten en leveranciers Rusprodsoyuz wil Rusland een beroep doen op Turkije en Marokko om groenten en zeevruchten in te voeren. Tot nu toe werden deze producten uit China ingevoerd.

Dmitriï Vostrikov liet weten dat groenten en zeevruchten tot nu toe "de basis zijn van de Chinese export van voedsel naar Rusland" maar dat het Aziatisch land gemakkelijk vervangen kan worden door Marokko of Turkije.

Sputnik bericht bovendien dat tussen februari en december 2019 Rusland voor ruim 453.000 ton aan groenten uit China heeft ingevoerd voor een totaal bedrag van 336 miljoen euro. De andere grote leveranciers van Rusland zijn Israël met 139.000 ton en Turkije met 136.000 ton.

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben meerdere landen besloten om de invoer van producten uit China tijdelijk te stoppen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team