Zoeken

Royal Air Maroc verliest dagelijks 1,8 miljoen euro door staking

28 juli 2018 - 16:41 - Economie

©

Royal Air Maroc verliest sinds het begin van de staking van piloten gemiddeld 1,8 miljoen euro per dag. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij moest in een week tijd tientallen vluchten annuleren.

Volgens L’Economiste werd Royal Air Maroc sinds het begin van de protestactie op 18 juli gedwongen om 80 vluchten te annuleren. De meest getroffen bestemmingen zijn Frankrijk, Spanje en Italië.

Royal Air Maroc biedt gedupeerde passagiers een terugbetaling of een plaats op een andere vlucht wanneer dat mogelijk is en betaalt indien nodig de overnachting in een hotel.

Aanleiding van de staking is een conflict tussen Royal Air Maroc en de piloten vertegenwoordigd door de Marokkaanse Vereniging van Lijnpiloten AMPL. De piloten eisen een betere salaris, betere werkomstandigheden, meer rustdagen en een hervorming van het vliegprogramma.

Vermeldenswaardig is dat het beginsalaris van een piloot van Royal Air Maroc 40.000 dirham is. Naargelang de vlieguren kan dit bedrag oplopen tot 90.000 dirham en zelfs tot 165.000 dirham aan het einde van de carrière.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team