Zoeken

1560 banen gaan verloren bij Royal Air Maroc

23 augustus 2011 - 11:00 - Economie

©

Royal Air Maroc leeft de slechtste dagen van zijn geschiedenis. Het bedrijf dat onlangs een mogelijke sessie aankondigde van 20 tot 30% van zijn kapitaal aan een buitenlandse groep, is nu een sociaal plan aan het opstellen dat het aantal werknemers van 1560 mensen zou verminderen.

De maatregel heeft tot doel het bedrijf "te herstellen en te ontwikkelen" volgens een verklaring van RAM dat een "fatsoenlijk pensioen" belooft aan werknemers ouder dan 45 jaar.

Het sociaal plan reeds aanvaard door de vakbonden, die zelfs het sociaal dialoog hebben uitgesteld tot na 2011 om deze kritieke situatie te overwinnen en een ambitieus ontwikkelingsproject te starten, zou op termijn Royal Air Maroc’s financiële evenwicht doen terugvinden.

Om dit plan te doen lukken heeft Driss Benhima, CEO van RAM, laten weten dat zijn bedrijf gebruik zal maken van zijn bezitten in onroerend goed en hotels. Het doel van deze rationalisatie plan, dat de pensionering van werknemers omvat, heeft tot doel "het herstel van de economische fundamentals van het bedrijf".

De slechte prestaties van de Royal Air Maroc, gevolg van de Arabische lente, de economische wereldcrisis en de stijgende olieprijs, werd al in 2008-2009 aangekondigd, na de opening van de Marokkaanse lucht (open sky).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team