Zoeken

Royal Air Maroc hervat vluchten pas in september

5 mei 2020 - 13:20 - Economie

©

De vele pogingen van Royal Air Maroc om haar activiteiten zo snel mogelijk te hervatten blijken tevergeefs. De luchtvaartmaatschappij zal naar verwachting pas in september terug mogen vliegen.

De Marokkaanse luchtvaartgroep zou van de regering voorlopig enkel een uitstel van de betaling van sociale lasten en bankverplichtingen en een belastingverlaging hebben verkregen.

Een zestigtal toestellen van Royal Air Maroc zijn sinds het besluit van Marokko om zijn grenzen en luchtruim te sluiten aan de grond genageld. De groep vraagt sindsdien een financiële hulp van de overheid, maar wordt niet als een prioriteit beschouwd.

Door de wereldwijde gezondheidscrisis en de weigering van de staat om geld in Royal Air Maroc te injecteren, verwacht de luchtvaartmaatschappij pas over twee jaar een normale activiteit terug te vinden. Ook de kans dat de grenzen en het luchtruim voor september opengaan is erg laag, waardoor de luchtvaartmaatschappij niet verwacht haar vluchten voor september 2020 te mogen hervatten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team