Zoeken

RKC-aanvoerder Anas Tahiri wijdt doelpunt aan overleden neefje

20 januari 2021 - 10:40 - Sport

©

Het strafschop tegen Willem II van RKC-aanvoerder Anas Tahiri was zondag ook het enige doelpunt van zijn club. Geëmotioneerd liet hij na het scoren zijn ondershirt zien, waarop stond: "Pour toi, Ayoub" (Voor jou, Ayoub). Een eerbetoon aan zijn overleden neefje.

De voormalig Marokkaans jeugdinternational Anas Tahiri staat op nummer één op de lijst van strafschoppennemers. Hij wist dan ook dat hij zou scoren met de penalty op slag van rust en hij wist ook op voorhand dat hij de tekst ’Pour toi Ayoub’, met daarbij een blauw hartje, zou kunnen tonen aan het publiek.

"Ik had een klein neefje, die had een hele zware handicap", zo verklaarde de Belgische Marokkaan zijn actie na de wedstrijd. "Hij is een paar maanden geleden overleden. Met dit shirt wil ik laten zien dat ik aan hem denk," meldt Nu.nl.

Na zijn eerste doelpunt van het seizoen was Tahiri zichtbaar geëmotioneerd en opgelucht dat er meteen voor rust werd gefloten. "Daardoor kon ik de knop weer even omzetten. Het was fijn om vandaag voor hem te kunnen scoren. Het leven gaat door, maar ik zal hem de rest van mijn leven in mijn hart houden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team