Zoeken

Walid Regragui en Rachid Benmahmoud assistenten van Taoussi

29 september 2012 - 10:00 - Sport

©

Rachid Taoussi, nieuwe bondscoach van Marokko, heeft als eerste assistent gekozen voor Walid Regragui, 37 en voormalige Atlas Leeuw.

Walid Regragui heeft vooral in Frankrijk gespeeld, namelijk in Toulouse, Grenoble en Dijon. Later speelde hij drie jaar voor de Spaanse club Racing Santander. Hij werd in 2001 voor het eerst opgeroepen met de Atlas Leeuwen tegen Egypte en telt 52 selecties met Marokko.

Als tweede assistent heeft Taoussi, Rachid Benmahmoud aangeworven. Benmahmoud, voormalige middenvelder van het Marokkaans elftal, heeft het grootste deel van zijn carrière in Marokko gespeeld. Later werd hij coach van Ahli in Dubai.

Rachid Taoussi is sinds dinsdag op trainingskamp in Rabat, met 24 lokale spelers van de Marokkaanse selectie. Zijn eerste doel is de returnwedstrijd tegen Mozambique te winnen op 13 oktober in Marrakech.

De nieuwe bondscoach heeft een éénjarig contract getekend met de Marokkaanse voetbalbond. Hij krijgt een bruto maandsalaris van 580.000 dirham, met dezelfde doelstellingen als Eric Gerets, namelijk Marokko kwalificeren voor de Afrika Cup 2013 en de WK-2014.

Bladna.nl