Zoeken

Rachid Taoussi nieuwe bondscoach van Marokko

23 september 2012 - 10:15 - Sport

©

Rachid Taoussi werd zaterdagavond benoemd tot bondscoach van de Atlas Leeuwen, door de Marokkaanse voetbalbond. Hij volgt de Belgische coach Eric Gerets op.

Behalve Rachid Taoussi, streden ook Mhamed Fakhir van Raja Casablanca, Aziz El Amri van Moghreb Tetouan en favoriet Baddou Zaki, om bondscoach te worden.

Uiteindelijk is het Taoussi, 56, die de commissie belast met het vinden van een opvolger voor Gerets, wist te overtuigen. Hij beloofde daarvoor de Atlas Leeuwen te kwalificeren voor de Afrika Cup 2013.

Hiervoor zal Marokko absoluut 3-0 moeten spelen tegen Mozambique op 13 oktober in Marrakech. De Mambas mogen in geen geval scoren.

Ex bondscoach Eric Gerets werd afgelopen zaterdag ontslagen, na de nederlaag van Marokko tegen Mozambique (2-0). Hij stond in Marokko onder vuur sinds sinds de nederlaag van de Atlas Leeuwen in de Afrika Cup 2012.

Rachid Taoussi haalde in 2011 met Moghreb Fez, de Troon Cup, de CAF Cup en de Afrikaanse Super Cup binnen. Hij was ook assistent van bondscoach Henri Michel van 1995 tot 2000.

Bladna.nl