Zoeken

Record drugsvangst in Tanger, vijf arrestaties

29 oktober 2019 - 12:40 - Marokko

©

Vijf verdachten zijn afgelopen vrijdag in Tanger gearresteerd voor internationale drugshandel. Dat bericht de nationale veiligheidsdienst DGSN in een verklaring.

De antidrugsactie leidde de politie tot een boerderij in Gueznaya bij Tanger. Daar troffen de agenten 288 balen cannabis met een totaalgewicht van 8 ton aan.

In een verklaring van de DGSN wordt de inbeslagname vermeld van drie boten, navigatieapparatuur, zaklampen, een kompas, 20 vaten brandstof en twee draadloze communicatietoestellen.

Op de boerderij werden ook uitrusting gebruikt voor de drugssmokkel, een trekker, acht aanhangwagens met verborgen ruimtes voor de smokkel van grote hoeveelheden drugs, de stalen structuur van een aanhangwagen, vier auto’s, valse kentekenplaten, meerdere messen, zaklampen, camera’s en een som geld in dirham in beslag genomen.

De verdachten werden in bewaring gesteld. Het onderzoek loopt nog. De bende wordt naast drugshandel ook van witwassen verdacht. Nieuwe arrestaties worden in de komende weken verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team