Zoeken

Te gek voor woorden: Algerijn vervolgd omdat hij Algerije illegaal binnenkwam via Marokko

23 mei 2014 - 21:01 - Gemeenschap

©

Said Hadif, een 54-jarige Algerijnse dichter, werd in Algerije gearresteerd tijdens een bezoek aan zijn zieke moeder. De Algerijnse autoriteiten kunnen het niet waarderen dat hij Algerije binnenkwam via de (gesloten) landsgrens met Marokko.

Said Hadif woont sinds 1998 in Oujda volgens Alaraby. Zonder zich al teveel zorgen te maken (omdat hij Algerijn is), besloot hij de landsgrens over te steken om zijn zieke moeder in Algerije te gaan bezoeken. Maar de landsgrens is officieel gesloten sinds 1994. Slechts een paar honderd meter na de grens werd hij door de Algerijnse grenswachten gearresteerd en voor de rechter gebracht.

Voor de rechtbank hield Said Hadif vol dat hij niets fout had gedaan, omdat Algerije zijn land is en hij het recht heeft om er terug te keren wanneer hij het wil. Bovendien handelde hij niet om politieke motieven maar wilden hij enkel zijn moeder zien.

De rechter vroeg de dichter waarom hij niet met de ​​vliegtuig was gekomen (én daar een fortuintje voor had uitgegeven). Daar zag de dichter het nut niet van in gezien hij op een paar kilometers van de grens woont en gewoon te voet kon gaan.

De rechter doet uitspraak op 25 mei.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team