Zoeken

Marokkaanse kroketten met eieren

Marokkaanse kroketten met eieren
Ingrediënten

 2 eetlepels boter
 1 grote fijngehakte ajuin
 1 eetlepel gehakte peterselie
 Zout en peper
 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
 2 eetlepels bloem
 1/4 liter melk
 6 hardgekookte eieren
 150 g paneermeel

Frituur:

 2 opgeklopte eieren
 2 eetlepels paneermeel
 Frituurolie

Laat de boter smelten in een pan. Voeg de ajuin, peterselie, peper en zout toe en laat 7 minuten al roerend koken. Voeg de nootmuskaat en bloem toe en blijf roeren.

Voeg de melk geleidelijk aan toe en laat nog 10 minuten al roerend koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Hak de hardgekookte eieren fijn in een kom en voeg het afgekoeld mengsel toe. Meng zachtjes door elkaar.

Voeg 150 g paneermeel toe en meng opnieuw. Vorm balletjes met de handen, dompel ze in de opgeklopte eieren en rol ze in het paneermeel.

Frituur de Marokkaanse kroketten ongeveer 3 minuten in hete frituurolie. Serveer warm.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 45 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team