Zoeken

Meerdere raqi’s beschuldigd van verkrachting in Marokko

31 januari 2023 - 22:00 - Marokko

©

De Marokkaanse justitie wordt regelmatig geconfronteerd met verkrachtingszaken van raqi’s. Verschillende van deze oplichters zijn in de gevangenis beland na een klacht van hun slachtoffers. Ook in Tanger werden onlangs twee zussen het slachtoffer van zo’n oplichter.

De meest recente zaak speelde zich twee weken geleden af in Tanger. Twee zussen waren het slachtoffer van dezelfde charlatan die "profetische geneeskunde" beoefent. De slachtoffers ontdekten te laat wat er werkelijk gaande was. De raqi drogeerde en verkrachtte hen toen ze buiten bewustzijn waren. De twee zussen ontdekten ook dat ze niet de enige slachtoffers zijn van de raqi en besloten daarom een klacht in te dienen om te voorkomen dat andere vrouwen in zijn val zouden trappen, meldt Assabah.

Lees ook: Seksueel misbruik: aantal slachtoffers raqi Tanger loopt op

Een ander geval werd geregistreerd in Berkane, waar een raqi werd gearresteerd nadat hij was mishandeld door de broers van een vrouw die hij verkracht had. Het beroep van raqi trekt steeds meer oplichters aan die niet aarzelen om misbruik te maken van de vrouwen die hen raadplegen. Er is immers geen bijzondere opleiding of vergunning vereist om de activiteit uit te oefenen, die veel geld oplevert.

Lees ook: Nador: raqi en getrouwde vrouw centraal in overspelschandaal

Een aan drugs verslaafde jongeman uit Casablanca benaderde een raqi in zijn buurt om van zijn verslaving te genezen. Maar toen hij zag hoe gemakkelijk deze man geld verdiende en hoeveel mooie vrouwen hem kwamen raadplegen, besloot hij om hetzelfde avontuur aan te gaan. Hij richtte een kamer in, leerde een paar koranverzen, veranderde zijn uiterlijk en riep zichzelf uit tot raqi. Al snel begon hij vrouwen te ontvangen voor consulten, waarvan hij sommigen zou hebben misbruikt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team