Zoeken

Rapper Boef veroordeeld tot 2,5 jaar rijontzegging

21 oktober 2020 - 17:40 - Cultuur

©

Rapper Boef is dinsdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot 2,5 jaar rijontzegging, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

Sofiane Boussaadia, alias Rapper Boef, was in hoger beroep gegaan tegen zijn rijontzegging vanwege meerdere snelheidsovertredingen in 2016. Hij reed toen met bijna 300 kilometer per uur over de snelweg van Eindhoven naar Tilburg. Ook in de bebouwde kom van Tilburg reed hij daarna veel sneller dan toegestaan.

Het AD schrijft dat het gerechtshof zwaar tilt aan het feit dat de rapper, die in een Marokkaans gezin is opgegroeid, de openbare weg als racebaan heeft gebruikt. Door plankgas Brabant te doorkruisen heeft hij meerdere levens op het spel gezet. En door het filmpje van de rit online te zetten hadden zijn volgers voorbeeld aan zijn gedrag kunnen nemen.

Boef krijgt ook een voorwaardelijke celstraf van twee weken, met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast moet de Frans Algerijnse rapper 6500 euro overmaken aan de Vereniging Verkeersslachtoffers. Hij verklaarde hiertoe bereid te zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team