Zoeken

Racisme: Marokkaanse taxichauffeur neergeschoten in de Verenigde Staten

29 november 2015 - 22:00 - Gemeenschap

©

Een taxichauffeur van Marokkaanse afkomst is afgelopen donderdag in het Amerikaanse Pittsburg neergeschoten. De man raakte zwaar gewond. De politie gaat uit van een racistische en islamofobe daad.

De 38-jarige Marokkaan die anoniem wil blijven, nam donderdag avond een klant in zijn taxi. De man begon hem vragen te stellen over zijn oorsprong.

"Je bent waarschijnlijk van Pakistaanse afkomst. Kom je van Pakistan?", vroeg de klant. Toen het slachtoffer antwoordde dat hij van Marokko kwam maar dat hij Amerikaan was, liep het gesprek al snel uit de hand. De klant begon over de terreurbeweging Islamitische staat te spreken, de Profeet Mohammed uit te schelden en vertelde dat hij twee kinderen had en reeds in de gevangenis had gezeten.

Bij aankomst vroeg de man aan de Marokkaanse taxichauffeur om even te wachten omdat hij zijn portefeuille thuis had vergeten. Hij kwam na enkele minuten echter terug met een geladen pistool.

"Ik wachtte denk ik een vijftal minuten. Toen zag ik hem uit het huis komen met een wapen in de hand. Ik heb geen minuut getwijfeld. Ik besloot onmiddellijk weg te rijden. Ik voelde dat er gevaar was en dat ik iets moest doen. Hij zou op me hebben kunnen schieten. Ik voelde dat hij met wilde vermoorden."

Toen het slachtoffer wegreed schoot de man meerdere kogels in de richting van zijn taxi. Een kogel bereikte het slachtoffer in de rug. De politie en de FBI doen onderzoek naar de poging tot moord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team