Zoeken

Rabbijn Jacky Sebag bedankt Koning Mohammed VI

26 april 2020 - 12:40 - Marokko

©

Jacky Sebag, rabbijn van de Nev Shalom synagoge in Casablanca, is van het coronavirus genezen. Hij bedankte nadat hij genezen werd verklaard Koning Mohammed VI voor zijn avant-gardistische benadering van de gezondheidscrisis.

De geestelijke bedankte ook professor Zahraoui en zijn team die hem hielpen en verzorgden tijdens zijn ziekte.

"Er is geen woord in de Franse taal dat mijn gevoelens van erkenning en dankbaarheid kan uitdrukken. Gefeliciteerd professor Zahraoui en alle leden van het medisch team. Mijn broer en mijn kinderen vertellen me hoe goed jullie voor me hebben gezorgd.", zegt de rabbijn in een videobericht.

Het bericht werd door Jacky Sebbag aan de Marokkaanse activist Ahmed Ghayat toegestuurd en tijdens een videoconferentie eerder deze week uitgezonden. De rabbijn stelt dat vijf leden van zijn familie, waaronder zijn broer en twee kinderen, ook besmet raakten met het coronavirus. Allen worden in de kliniek Vinci van professor Jaafar Heikel verzorgd.

Volgens de rabbijn heeft Koning Mohammed VI van Marokko een koploper gemaakt in de strijd tegen de coronavirus pandemie. Dankzij het beleid van de monarch wordt het koninkrijk als voorbeeld genomen in de wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team