Zoeken

Rabat: vrouw aangehouden die opdracht gaf voor een liquidatie

15 december 2020 - 09:00 - Gemeenschap

©

De Marokkaanse inlichtingendienst DGST heeft in Rabat, een jongeman op het nippertje van een moord met voorbedachte rade kunnen redden. Een jonge vrouw had opdracht gegeven aan criminelen voor de mislukte liquidatie.

Twee weken geleden arresteerde de politie, op basis van informatie van de DGST, drie personen tussen 21 en 30 jaar oud. De beklaagden worden verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadig steekincident in de wijk Yacoub El Mansour. Het betreft de poging tot moord op een jongeman, die volgens het politieonderzoek plaats zou vinden in een café.

Het brein van de criminele bende is een 24-jarige getrouwde vrouw, die de moord beraamde om wraak te nemen op het slachtoffer. Volgens het dagblad Al Akhbar werden de verdachten samen met een medeplichtige gearresteerd, die hen na de moordpoging heeft opgevangen in zijn huis in de wijk Agdal.

Volgens haar verklaring aan de politie zit de man die ze probeerde te vermoorden achter de gevangenisstraf van haar echtgenoot. Ondanks meerdere smeekbeden weigerde hij om zijn klacht tegen hem in te trekken. Geconfronteerd met deze weigering, besloot ze om wraak te nemen en deed ze beroep op twee personen met een zwaar strafblad, om de jongeman te vermoorden.

Na de confrontatie die door het parket was georganiseerd, is de vrouw in hechtenis genomen. Ze wordt vervolgd op beschuldiging van het vormen van een criminele bende en poging tot vrijwillige doodslag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team