Zoeken

Rabat: gescheiden Siamese tweeling maakt het goed

24 mei 2022 - 17:40 - Marokko

©

Er komt goed nieuws van de afdeling spoedoperaties van het kinderziekenhuis in Rabat. Met de twee maanden oude Siamese tweeling die afgelopen donderdag gescheiden werd, gaat het goed, volgens professor Fouad Taibi.

Professor Fouad Taibi is de kinderchirurg die de operatie leidde. "De Siamese tweeling, die bij de buik, de lever en het onderste deel van de borstkas aan elkaar vastzat, is vier dagen na de operatie gezond," zei hij.

Lees ook: In Casablanca geboren negenling viert eerste verjaardag

De arts beklemtoonde ook dat het reanimatie-protocol voor de tweeling afgerond was en dat ze dinsdag of woensdag nog aan hun ouders zullen worden toevertrouwd. Op de vraag waarom de tweeling niet meteen na de geboorte gescheiden werd, legde de dokter uit dat ze nog een beetje moesten groeien om zo’n operatie te overleven.

Lees ook: Vrouw bevalt van Siamese tweeling in Marokko

"De operatie werd uitgevoerd met in het ziekenhuis beschikbare technologie waarmee de lever met succes gescheiden kon worden zonder dat er een druppel bloed stroomde [...]. Dat geldt ook voor het onderste deel van de borstkas, dat zonder problemen gescheiden kon worden," zei hij lovend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team