Zoeken

Rabat: 8000 politieagenten ingezet voor onthaal Atlas Leeuwen

21 december 2022 - 13:00 - Sport

©

De autoriteiten in Rabat hebben een enorme veiligheidsregeling uitgewerkt om de Marokkaanse spelers bij hun terugkeer uit Qatar in de best mogelijke omstandigheden te verwelkomen en te vieren.

Na een waardige vertegenwoordiging van Marokko op het WK 2022 in Qatar, werden de Atlas Leeuwen dinsdag feestelijk onthaald in Rabat. Ongeveer 8000 politieagenten werden gemobiliseerd door de Wilaya van de Marokkaanse hoofdstad, om de viering van de Atlas Leeuwen in goede banen te leiden.

Lees ook: Walid Regragui verkozen tot beste coach van het WK

Directeur Abdellatif Hammouchi van de nationale veiligheidsdienst DGSN was samen met hoge ambtenaren naar de site getrokken om toezicht te houden op de belangrijke politieactie. De festiviteiten werden voorgezeten door Koning Mohammed VI, meldt SNRTnews.

Lees ook: Walid Regragui wil nu Afrika Cup winnen

In het kader van het veiligheidsplan werd dinsdagochtend bij gemeentelijk besluit de opschorting van het verkeer aangekondigd, ter hoogte van verschillende boulevards waar de stoet met spelers doorheen zou rijden. In de stad waren ook beveiligingsgroepen aanwezig die gespecialiseerd zijn in de veiligheid tijdens grote evenementen, teams om in te grijpen in geval van noodsituaties en mobiele patrouilles van verschillende politie-eenheden, waaronder ook de politie te paard en getrainde politiehonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team