Zoeken

Qatar verlaagt salaris Marokkanen met 30 procent

12 juli 2020 - 19:20 - Wereld

©

Marokkaanse ambtenaren van het Qatarees ministerie van Binnenlandse zaken hebben een salarisverlaging van 30 procent moeten accepteren. De discriminerende maatregel wordt aan de kaak gesteld.

Ongeveer 1800 Marokkanen werken voor de veiligheidsdiensten in Qatar. Een Qatarese politieman verdient gemiddeld 48.000 dirham en 59.000 dirham al hij getrouwd is. Zijn Marokkaanse collega verdiende tot voor kort tussen 16.000 en 20.000 dirham.

Het salaris van Marokkanen werd echter onverwachts met 5000 dirham verlaagd. "We leven in onderdrukking en slavernij en niemand spreekt over ons. Je hoeft maar een klein probleem te hebben met een Qatari om op het werk om te worden bedreigd met een uitzetting.", klaagt een Marokkaan in een gesprek met Hespress.

In Qatar is er bovendien geen evolutie mogelijk voor Marokkaanse ambtenaren. "Al werk je al 60 jaar, je blijft met hetzelfde salaris en dezelfde functie."

Marokkaanse ambtenaren in Qatar vragen nu aan de Marokkaanse autoriteiten om in te grijpen en hun rechten te beschermen. Het Qatarees ministerie van Binnenlandse zaken heeft een gesprek over de situatie geweigerd en wil ook niet zeggen of de salarisverlaging tijdelijk of definitief is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team