Zoeken

Nederland: ex PVV’er en islamcriticus Joram van Klaveren bekeert zich tot de islam

5 februari 2019 - 17:40 - Wereld

©

Joram Van Klaveren, voormalige PVV’er bekend voor zijn anti-islam standpunt, heeft zich in oktober vorig jaar tot de islam bekeerd. Dat maakte hij deze dinsdag zelf bekend.

Van Klaveren (40), ontdekte de islam toen hij een anti-islam boek aan het schrijven was... Zijn ontdekking beleefde hij toen niet bepaald als een leuk moment.

"Het was ook niet echt een happy moment voor mij. Ik dacht: als alles wat ik tot nu toe heb geschreven klopt, als ik dat allemaal geloof, dan ben ik de facto moslim. Als ik al iets voelde, was het weerzin. Ik keek naar mijn Bijbel in de kast, op tafel voor me lagen boeken over profeet Mohammed. De jaren daarvoor had ik juist een grote aversie ontwikkeld tegen de islam. Als je dan moet concluderen dat je het niet bij het juiste eind had, dan is dat niet leuk. Maar als godszoeker voelde ik altijd een bepaalde onrust. En dat verdween geleidelijk. Het voelde een beetje als thuiskomen, in religieuze zin.", zegt de politicus aan NRC.

Van Klaveren noemde de islam enkele jaren geleden nog een ideologie van terreur, dood en verderf is. In 2014 besloot hij met de PVV te breken toen Geert Wilders zijn "Minder, minder, minder Marokkanen" uitspraken deed omdat hij dat "te ver" vond gaan.

Zijn vrouw, die hem ook niet graag bij de PVV zag, heeft zijn bekering geaccepteerd. Ook zijn broers en zussen. Enkel zijn moeder heeft het er moeilijk mee, maar daar heeft Van Klaveren begrip voor net zoals het feit dat Nederlandse moslims hem niet allemaal meteen met open armen ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team