Zoeken

België: vrouw steekt dochter neer vanwege bekering tot islam

31 januari 2019 - 10:40 - Wereld

©

Een Belgische rechtbank heeft een vrouw tot 3 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat ze haar dochter neerstak na te hebben vernomen dat ze zich tot de islam had bekeerd en in het geheim was getrouwd.

Behiye (54) werd vervolgd voor "opzettelijke mishandeling" bericht de krant La Dernière Heure. Voor de strafrechter in Brussel moet de moeder met deze straf begrijpen dat "haar gedrag onaanvaardbaar is".

De verdachte was op 13 maart 2016 bij de ouders van de nieuwe echtgenoot van haar dochter uitgenodigd om over de omstandigheden van hun geheim huwelijk te spreken. De dag voor deze ontmoeting had het slachtoffer aan haar ouders verteld dat ze was getrouwd met Enis, een jonge moslim.

Toen haar orthodox christelijke ouders ook te horen kregen dat ze zich tot de islam had bekeerd, reageerden ze woedend. Toen de moeder even alleen was met haar dochter haalde ze een mes naar boven en stak haar neer. Sarah, 19 jaar, werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Ze was in de kin en buik gestoken.

De moeder vertelde aan de rechter dat ze bang was geweest dat ze haar dochter nooit meer zou terugzien. En dat is exact wat er gebeurde. Sinds de aanval weigert Sarah haar nog te spreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team