Zoeken

Opnieuw duizenden straat op voor visverkoper Mohsin in Marokko (video)

5 november 2016 - 17:29 - Marokko

©

Tienduizenden demonstranten zijn vrijdag in Al Hoceima en Nador de straat opgegaan om te protesteren na de tragische dood van Mohsin Fikri. De jonge visverkoper werd vorige week door de machines van een vuilniswagen verpletterd.

De betogers riepen onder meer « Mohsin, we vergeten je niet » en droegen foto’s van het 31-jarige slachtoffer, Amazigh vlaggen en vlaggen van de « Rif republiek ». Beide demonstraties verliepen zonder incidenten volgens lokale bronnen.

Nezah, een jonge vrouw die mee demonstreerde, sprak door een microfoon de menigte toe:

« De zaak Mohsin betreft niet enkel deze stad. Het betreft alle Marokkanen die onderdrukt worden. We komen protesteren tegen een arbitrair gedrag, tegen het corrupt systeem in instellingen en de lobby’s en verkozenen die enkel hun eigen belangen verdedigen. De burger is hun laatste zorg. »

Mohsin Fikri kwam in Al Hoceima om het leven na in een vuilniswagen te zijn geklommen om tegen de inbeslagneming van zijn vis te protesteren. Hij werd door de machines verpletterd. Zijn dood zorgt sindsdien voor onrust in Marokko. Elf mensen werden reeds gearresteerd en aangeklaagd voor doodslag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team