Zoeken

Profvoetballers Marokko lijden onder coronacrisis

12 november 2020 - 13:00 - Sport

©

De crisis die de uitbraak van het coronavirus heeft veroorzaakt heeft niemand gespaard en heeft ertoe geleid dat veel mensen zich afvragen hoe ze ooit uit de problemen gaan komen. Voor de Marokkaanse voetballer Ali Fanidi is de crisis een hard gelag.

Vandaag de dag heeft Fanidi niets meer en hij is bang voor de toekomst. De Marokkaanse speler van WST Temara zegt dat hij is geruïneerd door de pandemie. Hij legt uit dat veel spelers uit de Maghreb en Afrika van de ene op de andere dag in een onzekere situatie terecht zijn gekomen en vaak niet in staat zijn om aan hun behoeften en die van hun dierbaren te voldoen. In afwachting van de hervatting van de competities, hebben sommigen al besloten om zich om te scholen. Ze gaan aan de slag als elektriciens of schoenmakers, meldt Le Monde.

Ali Fanidi vertelt over de zware tijd die hij doormaakt nu hij niet meer elke maand zijn salaris van 500 euro ontvangt. "Ik nam contact op met de vakbond, zij konden mij één maandsalaris betalen. Ook kreeg ik hulp van enkele vrienden", zegt de 28-jarige speler. Aan het einde van de lockdown kreeg hij 1000 euro van zijn club zodat hij zijn schulden af kon betalen.

De voetballer vertelt over hoe hij het afgelopen jaar heeft beleefd: "Ik voelde me verlaten en psychologisch ging ik door moeilijke tijden. Vandaag heb ik geen club meer, weinig geld en de kosten voor mijn levensonderhoud lopen gewoon door."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team