Zoeken

Moulay Hassan schrijft zich in op Marokkaanse universiteit

16 oktober 2020 - 18:30 - Marokko

©

Moulay Hassan gaat aan de Mohammed VI Polytechnische Universiteit (UMP6P) in Benguerir studeren. Na het behalen van zijn baccalaureaat (vergelijkbaar met een gymnasium-diploma) dit jaar, besluit hij zijn studie in Marokko te vervolgen.

In tegenstelling tot zijn vader, Koning Mohammed VI, die aan de universiteit in Frankrijk studeerde, kiest de kroonprins voor Marokko. Hij schreef zich in bij de faculteit bestuurskunde van UM6P, meldt website Maghreb-Intelligence. Vanwege de gezondheidscrisis zal Moulay El Hassan de lessen op afstand volgen.

Door zich in te schrijven bij UM6P heeft de kroonprins de reputatie van de universiteit versterkt sinds de lancering ervan door de OCP-groep in 2014. Daarmee toont hij aan dat er ook in het koninkrijk kwaliteitsonderwijs is.

Afgelopen juli slaagde kroonprins Moulay Hassan voor zijn diploma met als richting internationaal Economische en Sociale Wetenschappen. Hij nam deel aan de examens in Skhirat bij Rabat, in overeenstemming met de koninklijke traditie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team