Zoeken

Politievrouw in Rotterdam mag hoofddoek dragen

21 november 2017 - 15:00 - Wereld

©

Sarah Izat uit Rotterdam heeft het recht gewonnen om bij haar politieuniform een hoofddoek te dragen. Het College voor de Rechten van de Mens bepaalde dat maandag.

Bij de Nederlandse politie zijn zichtbare religieuze uitingen zoals het dragen van een hoofddoek bij het uniform verboden. Het College oordeelde echter dat de politie zich daarmee schuldig maakt aan discriminatie. Voor Sarah Izat voelde dat ook zo aan.

De politievrouw werkt al vier jaar op het servicecentrum van de politie. Het college hield rekening met haar functie. Sarah is namelijk niet zichtbaar voor de burgers, waardoor haar kleding en de de beoogde uitstraling van de politie geen rol spelen. Ook voor aangiften via videogesprekken is dat geen probleem omdat Sarah Izat dan in een andere ruimte zit en dus niet in gevaar verkeert.

Het besluit van het College is niet bindend maar de politie neemt het oordeel wel serieus en zal "bekijken op welke wijze invulling wordt gegeven aan die neutraliteit". Dat bericht het AD.

Izat reageerde verheugd op de uitspraak. Op Twitter schreef ze "We won! Ik heb het recht op uniform én hoofddoek. Dit betekent alles en deze winst is van ons allemaal!".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team