Zoeken

PJD-minister eist miljoen dirham van krant

28 juli 2013 - 19:30 - Marokko

©

Elhabib Choubani, minister van Betrekkingen met het Parlement, heeft een schadevergoeding van 1 miljoen dirham geëist van de krant Al Khabar. In november vorig jaar had de minister Al Khabar aangeklaagd voor laster en eerroof van een regeringslid.

Al Khabar had toen geschreven dat Choubani vrienden van de UC-partij naar Mekka had gestuurd op kosten va de Staat. De bedevaartreizen waren toen oorspronkelijk bedoeld voor het personeel van zijn afdeling.

Tijdens de eerste zitting verraste Elhabib Choubani door een schadevergoeding van 1 miljoen te vragen. Als hij de zaak wint dan wordt het geld gedoneerd aan een goed doel.

Het is de tweede rechtszaak dat door een lid van regering Benkirane wordt aangespannen tegen een krant. Youssef Jalili, hoofdredacteur van het weekblad Al-An, was in juni veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en een boete van 50.000 dirham. Hij had minister Abdelkader Amara van Industrie en Handel ervan beschuldigd een privé-diner te hebben georganiseerd in Burkina Faso, waarbij 10.000 dirham aan champagne was uitgegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team