Zoeken

Philippe Vande Walle geschorst na racistische uitlatingen over Zakaria Bakkali

7 oktober 2013 - 10:35 - Sport

©

Philippe Vande Walle, voormalige keeper van de Belgische selectie, werd door de zender RTBF geschorst, na racistische uitlatingen op Twitter over de Belgische Marokkaan Zakaria Bakkali.

De keeperstrainer vindt dat Bakkali teveel tijd neemt om tussen België en Marokko te kiezen, terwijl ’pure Belgen’ staan te popelen om door de bondscoach te worden geroepen.

Zondagmorgen twitterde Vande Walle: "Bakkali Rode Duivel... Ik weet het zo nog niet!!!... Dat begint me te storen!!!! "Zuivere Belgen" (Meunier, Vossen) komen al kruipend".

Later - te laat - ontkende hij een racist te zijn. Bij de RTBF, waarvoor hij als consultant werkte, werd hij met onmiddellijke ingang geschorst. De zender vindt dat de opmerkingen van Vande Walle, in strijd staan met de waarden van de groep. Maandag wordt hij bij de zender verwacht voor meer uitleg.

Familie van Zakaria Bakkali liet onlangs aan de Belgische media weten, dat de speler reeds voor België had gekozen. Zijn definitieve besluit wordt op 11 oktober verwacht, net voor een interland tegen Kroatië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team