Zoeken

Persvrijheid onbestaand in Marokko

8 mei 2014 - 13:40 - Marokko

©

In de nieuwste ranking van Freedom House over de persvrijheid in de wereld bezet Marokko de 147e plaats op een totaal van 197 landen.

Met deze lage score doet Marokko het echter beter dan vorig jaar en wint tien plaatsen. De Algerijnse persvrijheid doet het beter met de 125e plaats.

Volgens Freedom House is de staat van de persvrijheid in de wereld op een zeer laag niveau. Slechts 14% van de wereldbevolking heeft toegang tot vrije media.

De organisatie houdt voor de jaarlijkse ranking rekening met verschillende criteria die van 0 tot 100 worden genoteerd. 0 is de perfecte score en bestaat gewoon niet volgens Freedom House. Marokko behaalde vorig jaar 66 punten.

Nederland, Zweden en Noorwegen voeren de ranking aan met 10 punten elk, de best mogelijke score dus. Noord-Korea is laatste met 97 punten.

Younes Moujahid, voorzitter van de Marokkaanse persvakbond, uitte vrijdag fel kritiek uit op het beleid van Benkirane’s regering wat betreft persvrijheid. Tot nu toe werden noch de nieuwe perswet, noch de status van professionele journalist of de wet op de toegang tot informatie aangenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team