Zoeken

Twee parlementsleden verliezen hun zetel in Casablanca

3 juli 2022 - 11:40 - Marokko

©

Het Constitutionele Hof heeft de verkiezing nietig verklaard van twee parlementsleden die respectievelijk op de lijsten van de PAM en de Istiqlal-partij in Casablanca waren verkozen. Dit besluit kwam bijna zes maanden na de parlementsverkiezingen, die de terugkomst van de RNI en andere partijen en de neergang van de PJD, momenteel geleid door Abdelilah Benkirane, in de hand hebben gewerkt.

Het Constitutionele Hof heeft beide zaken behandeld op vordering van Abdelhak Hilal van de PPS-partij, die aan de laatste parlementsverkiezingen heeft deelgenomen, en Abdelaziz El Omari, die de nederlaag in zijn electorale bastion nog steeds niet heeft verwerkt.

Lees ook: Kamerlid met « 170 miljoen dirham » verliest zetel in Marokko

Volgens het dagblad Al Akhbar hadden de twee parlementsleden, die nu hun zetel kwijt zijn, affiches verspreid en op sociale media aan de kiezers doorgegeven, waarop de namen en foto’s van de andere kandidaten ontbraken.

Lees ook: Tien Marokkaanse parlementsleden verliezen hun zetel

Na de annulering van de verkiezingen in Al Hoceima is het nu de beurt aan Casablanca. Dit is een zware klap voor de parlementaire meerderheid. De tussentijdse verkiezingen vinden plaats op 21 juli.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team