Zoeken

Parijs-Marrakech: seks en politiek!

29 januari 2012 - 09:22 - Marokko

©

In "Parijs-Marrakech: luxe, macht en netwerken" (Paris-Marrakech : luxe, pouvoir et réseaux), nieuwe boek van Ali Amar en Jean-Pierre Tuquoi, vertellen de twee journalisten over de "extravagante en incestueuze relaties" tussen Frankrijk en Marokko.

De auteurs onderzoeken de geschiedenis van de betrekkingen tussen Frankrijk en Marrakech, stad dat de Fransen graag de "21e district van Parijs" of het "Parijs van de Sahara" noemen.

"Nicolas Sarkozy en Dominique Strauss-Kahn tot Bernard Henri-Lévy en Jean-René Fourtou, de voorzitter van de controleraad van Vivendi, politici van rechts en links, intellectuelen, de bazen van de CAC40 en sterren van de show business, ontmoeten elkaar allen in Marrakech."

Deze figuren gaan er om plezier te hebben met jongens en meisjes, meestal niet ouder dan 18 jaar, of om de Frans-Marokkaanse lobby te versterken via de "Vriendenclub van Marokko", leest men in "Parijs -Marrakech".

Marrakech heeft Bangkok ingehaald volgens de auteurs. De seksindustrie in luxe hotels en residenties kent een echte uitbraak sinds het begin van de vastgoedcrisis in de rode stad. Ongeveer 20.000 prostituees van 16 tot 30 jaar, verkopen er hun lichaam in ruil voor bedragen die kunnen gaan tot 15.000 euro per maand.

Het boek, waarvan het eerste paragraaf "Marrakech op de Seine" heet, beschrijft een stad van extreme luxe. "Op een achtergrond van armoede, biedt de rode stad seksuele vrijheden die in Europa verboden zijn".

Het aan de macht komen van de PJD wordt ook aangehaald door Ali Amar en Jean-Pierre Tuquoi, die geloven dat de regering-Benkirane geen invloed zal hebben op de Frans-Marokkaanse betrekkingen. Het koningshuis heeft haar eigen schaduwregering reeds gevormd om dit te vermijden, een verwijzing naar de nieuwe adviseurs van Mohammed VI, Fouad Ali El Himma en Taib Fassi Fihri.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team