Zoeken

Pakistaanse actrice wil imago moslims in films bestrijden

21 augustus 2019 - 17:20 - Cultuur

©

Mehwish Hayat, bekende Pakistaanse actrice, wil een einde maken aan het slecht imago van moslims in films. De opkomst van islamofobie in de wereld is daar één van de belangrijkste oorzaken van.

De actrice wil vooral het imago van haar landgenoten in de filmwereld verbeteren. "Pakistanen worden gestereotypeerd als achterlijke terroristen die vrouwen mishandelen of als schurken in films", verklaarde de Pakistaanse filmster in een interview met Britse media.

Voor de actrice die de de "Tamgha-e-Imtiaz" 2019 ontving, een van de belangrijkste onderscheidingen in Pakistan, heeft de filmindustrie haar landgenoten en moslims in het algemeen "gedemoniseerd".

Hollywood maar ook Bollywood hebben een negatief beeld van Pakistanen in de wereld verspreid, aldus Mehwish Hayat tijdens een ceremonie in Noorwegen waarbij ze de award "Pride of Performance" van de Noorse eerste minister Erna Solberg ontving.

Mehwish beschuldigt filmmakers er tevens van geen echt onderzoek naar de Pakistanen. "Wie we zijn en hoe we zijn..." en vraagt haar om daar verandering in te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team