Zoeken

Gewaagde overvalpoging in Marokko: ’explosieve riem’ gevuld met suiker

6 oktober 2023 - 23:30 - Marokko

©

In Tanger werd donderdag een 37-jarige man gearresteerd na een gewaagde poging om een bank te overvallen. De man, bekend bij politie en justitie voor verschillende misdrijven, betrad de bank met wat leek op een explosieve riem.

Bij nadere inspectie bleek de explosieve riem gevuld te zijn met suiker en diverse andere materialen, bijeengehouden door elektrische draden. Met deze bedrieglijke tactiek probeerde de man bankmedewerkers ervan te overtuigen dat hij bereid was zichzelf op te blazen en meerdere slachtoffers te maken, tenzij ze hem het geld uit de kassa’s gaven.

Lees ook: Zestiger opgepakt voor mislukte overval in Errachidia

Dankzij het snelle optreden van de politie kon de man worden gearresteerd zonder dat er gewonden vielen. Zijn explosieve riem bleek volkomen onschadelijk te zijn.

Lees ook: Rabat: ’overvaller met mes’ opgepakt

Na zijn arrestatie werd de verdachte in voorlopige hechtenis genomen voor verder onderzoek onder toezicht van de bevoegde officier van justitie. Bovendien is besloten hem te onderwerpen aan een medisch onderzoek om te bepalen of hij aan psychische stoornissen lijdt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team