Zoeken

Overstromingen in Tetouan: 13 mensen door hulpdiensten gered (video)

2 april 2024 - 19:00 - Marokko

©

De regenval die Marokko redt van een dreigende droogte, heeft ook voor problemen gezorgd. Zondag evacueerde de Civiele Bescherming 13 mensen die vastzaten door overstromingen in de gemeente Sahtryine, provincie Tetouan.

De regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima beleefde een record regenval, met 121 mm. Tanger was een van de steden met de meeste regenval. Verschillende huizen in de regio kwamen onder water te staan, waardoor de veiligheid van de bewoners in gevaar kwam.

Lees ook: Dammen in Noord-Marokko 100% gevuld na regenval

De Civiele Bescherming van Tetouan stuurde in de vroege ochtend tientallen teams naar de getroffen gebieden. Deze teams, met ambulances, vrachtwagens en andere uitrusting, beantwoordden de noodoproepen van de bewoners.

In de buitenwijk Sahtryine Ain Lahcen, op de weg Tanger-Tetouan, werden verschillende huizen omsingeld door water. De Civiele Bescherming evacueerde de bewoners met behulp van twee boten, ambulances en vrachtwagens.

Lees ook: Overstromingen in Tanger: chaos na zware regenval (video)

Ook in andere gebieden waren er overstromingen. De Civiele Bescherming hielp mensen in de buurt van de luchthaven, op de weg naar Martil en op de weg naar M’diq-Fnideq. In de wijk Mellalyine lag het verkeer urenlang stil door het hoge water.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team