Zoeken

Oussama Idrissi: "Passie veel groter in Marokko"

3 december 2018 - 20:00 - Sport

©

Oussama Idrissi heeft nog geen definitieve keuze gemaakt tussen Marokko en Nederland maar van zijn laatste trip met de Atlas Leeuwen houdt hij een uitstekende herinnering. Volgens hem was het "echt een heel mooie en bijzondere ervaring".

"Ik heb altijd in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland gespeeld en ineens kreeg ik een uitnodiging van Marokko. Ik wist dus niet wat ik kon verwachten van de organisatie daar, de ambiance en hoe alles er daar aan toe gaat. Ik weet dat voetbal daar enorm leeft, misschien nog meer dan in Nederland. De passie is veel groter.", aldus de aanvaller van AZ Alkmaar.

Nederland en Marokko hebben volgens de voetballer een soortgelijke spelopvatting. "Ook in Marokko willen ze wedstrijden winnen op een attractieve manier. Daar was de wedstrijd tegen Kameroen een goed voorbeeld van, waarbij er een mooie sfeer in het stadion hing. Mijn dagen bij de nationale ploeg zijn heel goed bevallen. Marokko heeft een goede spelersgroep en technische staf. De visie van de bond is goed en er komt echt wat moois aan. Het was een belevenis die ik niet snel zal vergeten."

Op de website van zijn club bevestigt Oussama Idrissi dat hij nog geen keuze heeft gemaakt maar belooft dat dat binnenkort wel het geval zal zijn. "Op korte termijn hoeft dat nog niet. De eerstvolgende interlandperiode is in maart. Maar ik heb goede gesprekken met de mensen om mij heen. Het kan niet lang meer duren voordat ik mijn keuze bekendmaak."

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team