Zoeken

Marokkaans meisje redt leven van vriendin in Canada via Facebook

4 mei 2014 - 21:23 - Gemeenschap

©

Yassira Benabed, een 17-jarig Marokkaans meisje, heeft vanuit Marokko via Facebook het leven van haar Canadese vriendin gered.

Volgens La Presse woont Yassira zelf in Quebec, maar bevond ze zich afgelopen december op vakantie in Marokko toen ze op Facebook een hulpoproep van haar vriendin zag.

Het meisje had een zelfmoordpoging gedaan door een overdosis aan geneesmiddelen voor de hoofdpijn te slikken. Ondanks de 5600 km die hen scheidde lukte het Yassira om een andere vriendin, Lysa Bergeron, via Facebook te verwittigen.

Lysa kende het slachtoffer niet maar belde onmiddellijk de hulpdiensten met de informatie die ze van Yassira had gekregen. Lysa vreesde voor een slechte grap van haar vriendin maar kreeg even later een telefoontje van de hulpdiensten om te bevestigen dat het slachtoffer met een ambulance op weg was naar het ziekenhuis.

"Als Yassira het bericht op Facebook niet serieus had genomen zou het anders zijn afgelopen", aldus Lysa aan La Presse. Zij reageerde verontwaardigd over de onverschilligheid van andere Facebook-gebruikers op het noodbericht van het slachtoffer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team