Zoeken

Ramadan: oplichting in naam van Marokkaanse koninklijke familie

16 april 2023 - 21:00 - Marokko

©

Enkele gewetenloze individuen deden zich in de afgelopen weken voor als medewerkers van een liefdadigheidsorganisatie die wordt beheerd door het koninklijk paleis van Marokko om burgers op te lichten. Ze vroegen de slachtoffers om bankgegevens omdat ze een waardebon hadden gewonnen ter gelegenheid van de Ramadan.

Volgens Assabah kregen de oplichters de telefoonnummers van de slachtoffers, hun abonnementen en bankafschriften in handen via een fictief agentschap dat volgens hen werd beheerd door het koninklijk paleis. Ze namen contact op met hun slachtoffers om hen te laten geloven dat ze waren geselecteerd om een waardebon ter waarde van 20.000 dirham te ontvangen als onderdeel van een actie tijdens de heilige maand Ramadan.

Lees ook: Marokko: militair die slachtoffers in naam van paleis oplichtte opgepakt

De oplichters belden de slachtoffers om de modaliteiten te bespreken "om hun cadeau te ontvangen" en vertelden daarbij dat "de verantwoordelijken van het agentschap om veiligheids- en transparantieredenen wensten dat het cadeau persoonlijk door de winnaar werd geïnd". Vervolgens vroegen ze om het bankrekeningnummer, het kaartnummer, de vervaldatum en de code op de achterkant, om de overdracht van het gewonnen bedrag naar de bankrekening te verrichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team