Zoeken

Tarik Kabbaj, burgemeester van Agadir, treedt af

12 augustus 2011 - 21:00 - Marokko

©

Tarik Kabbaj van de socialistische USFP partij, heeft dinsdag zijn ontslag ingediend als burgemeester van Agadir. De man, burgemeester sinds 2009, is zeer bekend in de Souss regio waar hij één van de belangrijkste bondgenoten is van de clan Akhannouch.

Tarik Kabbaj wordt ondersteund door 27 USFP-raadsleden uit Agadir die allen hun ontslag hebben genomen uit solidariteit met de uitgaande burgemeester, omdat er "in Agadir op de partij wordt gemikt".

Het ontslag van Kabbaj zou geen gewone bedreiging zijn volgens de USFP, maar zou een vervolg zijn aan een lange strijd tussen de burgemeester van Agadir en het ministerie van Binnenlandse Zaken over het beheer van lokale aangelegenheden. In een verklaring zegt Tarik Kabbaj daarover: "Ik ga omdat ik het gevoel heb dat ik stoor".

In Agadir zijn de meningen verdeeld over het ontslag van burgemeester Kabbaj. Volgens sommigen zou de politicus dit besluit hebben genomen nadat hij werd verboden deel te nemen aan de ceremonie van trouw van 31 juli in het Koninklijke paleis te Tetouan.

Een tweede categorie, zijn aanhangers, zien in hem enkel een echte activist die enorm veel heeft gegeven aan de partij. Een aantal bewoners van Agadir en zijn tegenstanders zijn zij eerder van mening dat het ontslag van Kabbaj slechts een "electoraal voorwendsel" is voor de komende verkiezingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team