Zoeken

Oussama El Khlifi kandidaat op volgende verkiezingen

23 juli 2011 - 08:00 - Marokko

©

Oussama El Khlifi, lid van de Beweging 20 februari, zal zich kandidaat stellen voor de komende parlementsverkiezingen onder de kleuren van de socialistische USFP. Dat melde dinsdag de universitair Hassan Tarik tijdens het programma Al-Hiwar op Al Aoula.

El Khlifi, geïnterviewd door het dagblad Akhbar Al Yaoum, bevestigde dat hij aan de verkiezingen van oktober deel zou nemen en dat hij alles zou doen om Abdelillah Benkirane, leider van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) te verslaan in Salé. Benkirane had zich namelijk sinds het begin tegen de beweging opgesteld.

Abdelillah Benkirane zegt zelf geen bezwaar te hebben tegen de verkiezing van Oussama El Khlifi, in tegenstelling tot Najib Chaouki van de Alternatieve Beweging voor Individuele Vrijheid (Mali) en de Beweging 20 februari. Chaouki verklaarde hierover dat de Beweging "geen enkele politieke agenda heeft en dit zolang men niet kan spreken van democratische verkiezingen in Marokko, bij het ontbreken van een democratische grondwet".

Najib Chaouki is van mening dat een "deelname aan de verkiezingen een consecratie van de corruptie is" en dat "de beslissing van Oussama El Khlifi persoonlijk en niet bindend is voor de Beweging 20 februari".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team