Zoeken

Ontbinding Sharia4Belgium

9 oktober 2012 - 21:50 - Wereld

©

Sharia4Belgium heeft zondag 7 oktober haar ontbinding aangekondigd. Aanhangers van de beweging geven aan de ze hun "missie" wel gaan verderzetten.

De islamitische beweging, betwist sinds de oprichting in 2010, heeft als doel de sharia in België in te voeren. Leden van Sharia4Belgium moedigen Belgen actief aan om tot de islam toe te treden.

"De voornaamste reden voor de ontbinding van sharia4belgium is dat de boodschap naar de achtergrond werd verdreven en dat de organisatie en haar leden naar de voorgrond werden gebracht", kan men lezen op de website van Sharia4Belgium.

De beweging dat samen met de islamitische gemeenschap één geheel wil vormen "tegen de kruisvaarders en de bezetters van de islamitische landen" gaat in werkelijkheid enkel van naam veranderen.

Fouad Belkacem, Belgisch-Marokkaanse woordvoerder van Sharia4Belgium, zit momenteel een celstraf uit van zes maanden in Antwerpen. Hij werd veroordeeld voor het verwonden van politieagenten in september 2009, tijdens een demonstratie tegen het verbod op de hoofddoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team