Zoeken

België: Sharia4Belgium wil Atomium afbreken

18 december 2011 - 14:42 - Wereld

©

Sharia4Belgium zorgt opnieuw voor controverse in België door te pleiten voor de vernietiging van het Atomium in Brussel, het symbool van België gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958.

In een video gefilmd aan de voet van het Atomium en op internet verspreid, zegt de leider van Sharia4Belgium, Abu Imran, gekleed als een Mujahid, dat hij België wil "zuiveren van het afgoderij systeem zoals van de afgoden zelf".

De leider van Sharia4Belgium is ook te zien voor het koninklijk paleis in Laken. Wijzend naar een vlag zegt hij "dat is de vlag die, als Allah het wil, binnenkort zal wakkeren boven dat gebouw".

De islamistische beweging gevestigd in Antwerpen staat bekend bij de politie om zijn wil een strikte islam in België te verspreiden, maar ook voor bezit van oorlogswapens en het verdedigen van de Jihad.

De Belgisch-Marokkaanse Fouad Belkacem, leider van Sharia4Belgium, in juni vervolgd in België voor intimidatie en het aanzetten tot haat, was in april in Frankrijk aangehouden voor zijn deelname aan een protestactie tegen de nikabwet. In Marokko is hij veroordeeld tot 10 jaar gevangenis voor drugshandel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team