Zoeken

USFP verhoogt druk op Abbas El Fassi

9 maart 2011 - 08:46 - Marokko

©

De leiders van de Socialistische Unie (Union Socialiste Populaires USFP), onder leiding van Abdelouahed Radi, zouden van de eerste minister Abbas El Fassi, eisen dat hij de politieke en constitutionele hervormingen zou leiden als hoofd van de regering.

Abbas El Fassi heeft het verzoek om de totaliteit van de acties van de meerderheid te coördineren en om hervormingen te eisen van Koning Mohammed VI. Dit standpunt, indien deze zou aanvaard worden door de eerste minister, zou betekenen dat de overheid een strijd zou aangaan tegen de monarchie, wat Abbas El Fassi in een vervelend positie zou zetten.

De partijen van de Istiqlal en de USFP, die elkaar vrijdag ontmoetten ten huize van Abbas El Fassi, zouden een overeenkomst bereikt hebben over de aard van de hervormingen, die moeten worden goedgekeurd vóór de volgende verkiezingen in 2012.

De ontmoeting tussen de twee partijen eindigde echter op een valse noot. De USFP zou inderdaad Istiqlal verweten hebben dat zij de hervormings-agenda die de USFP in 2008 presenteerde, niet ondertekenden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team