Zoeken

Onschuldige Marokkaan in Frankrijk 9 maanden cel in

12 januari 2019 - 11:10 - Marokkanen in het buitenland

©

Een fout van de Spaanse politie heeft in Frankrijk geleid tot de arrestatie en inhechtenisneming van een onschuldige Marokkaan. De man bracht 9 maanden voor niets in de gevangenis door.

Mohamed Boumansour was in februari 2018 gearresteerd door een team van de Franse DGSI in zijn woning. De brutale arrestatie gebeurde voor de ogen van zijn kinderen op verdenking van terrorisme.

Volgens Vospopuli werd de man in verband gebracht met de daders van de aanslagen in Barcelona en Cambrils. Hij werd gearresteerd op basis van een gesprek op Facebook van de daders over een zekere "Moha Crex". De Catalaanse politie deed onderzoek naar een telefoonnummer dat was gebruikt om enkele dagen voor de aanval een hotelkamer te boeken nabij het plek van de aanslag. Daaruit bleek dat het nummer van Mohamed Boumansour was.

Op 18 december 2018 gaf de Spaanse politie toe een fout te hebben gemaakt. De Franse justitie kreeg te horen dat "Mohamed Boumansour dit nummer nooit heeft gebruikt". De 32-jarige Marokkaan werd twee dagen later vrijgelaten. Hij blijft echter verdacht en mag geen contacten hebben met mensen die in Tarn wonen.

Boumansour’s advocaat, Mohad Nefati, stelt dat zijn cliënt altijd zijn onschuld is blijven claimen. Hij bedankt de Franse justitie die de juiste beslissing heeft genomen na de foute informaties van de Spaanse autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team