Zoeken

Koning Mohammed VI reageert verheugd op "historisch besluit" VAE

30 oktober 2020 - 09:40 - Marokko

©

Tijdens een telefonisch gesprek op dinsdag 27 oktober met Koning Mohammed VI, kondigde de kroonprins van Abu Dhabi, sjeik Mohammed Bin Zayed Al-Nahyane, de toekomstige opening aan van een consulaat-generaal van de Verenigde Arabische Emiraten in Laayoune.

Het koninklijk kabinet verduidelijkte in een verklaring dat de telefonische uitwisselingen deel uitmaken van de voortdurende coördinatie en coöperatie tussen de twee staatshoofden. De landen worden verenigd door sterke banden van oprecht broederschap en wederzijdse genegenheid. Ze vallen ook onder de vruchtbare samenwerkingsverbanden en efficiënte solidariteit tussen het Koninkrijk Marokko en de Verenigde Arabische Emiraten.

Volgens dezelfde verklaring verwelkomde de Marokkaanse soeverein deze "historische beslissing" van Abu Dhabi. De bondgenoot van Marokko nam deel aan de roemrijke Groene Mars. Hij zei ook dat de Verenigde Arabische Emiraten het eerste Arabische land blijft dat een consulaat-generaal opent in de zuidelijke provincies van het koninkrijk.

Voor Koning Mohammed VI belichaamt dit besluit de constante positie van de bondgenoot in de verdediging van legitieme rechten en rechtvaardige zaken van Marokko en zijn onveranderlijke steun voor het koninkrijk in de verschillende regionale en internationale fora.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team