Zoeken

Frankrijk: ongeval op de A9 in 2008, de chauffeur veroordeeld

18 oktober 2011 - 16:00 - Wereld

©

De bestuurder van een vrachtwagen dat de auto van een Marokkaans gezin van de weg reed op 18 januari 2008 op de A9, waarbij een vierjarig meisje en haar moeder werden gedood, is vorige week berecht.

Het was twee uur ’s nachts toen de auto van de Marokkaanse familie, die op weg was naar de Costa del Sol om de boot te nemen naar Marokko omdat ze die in Sete had gemist, werd aangereden door een vrachtwagen. De chauffeur van de vrachtwagen die dacht dat hij een pylon had geraakt, was gewoon doorgereden.

De vader was bij de aanrijding de auto uitgeslingerd en zegt zich de omstandigheden van het ongeval niet te herinneren, maar weet wel dat ondanks de mist, de weg zichtbaar was. Zijn andere dochter van twee werd toen ook gewond.

De chauffeur die vrijdag verscheen voor de correctionele rechtbank van Beziers, werd vervolgd voor doodslag en onopzettelijke verwondingen en hit and run. Hij werd veroordeeld tot drie jaar gevangenis waarvan drie maand effectief. Hij zal ook een boete van 40.000 euro moeten betalen plus 50.000 euro aan de directe slachtoffers van het ongeval en 12.000 euro aan de vier broers en zussen van de moeder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team