Zoeken

Nieuws van vrouw die in Casablanca van 9 baby’s beviel

30 juli 2021 - 15:00 - Gemeenschap

©

In mei dit jaar beviel een Malinese vrouw van negen baby’s in een kliniek in Casablanca. Abdelkader Arbi, de vader van de kinderen, stelt dat zowel zijn vrouw als zijn negen kinderen gezond zijn.

Abdelkader sprak met persagentschap MAP over de goede zorg waarvan zijn vrouw sinds haar aankomst en haar bevalling in Marokko geniet. Hij bedankte daarbij al wie hem en zijn gezin hebben geholpen, ook de Malinese regering die voor het vervoer van zijn vrouw naar de kliniek in Marokko heeft gezorgd.

Voor één van zijn kinderen koos Abdelkader de naam Mohammed, als eerbetoon aan Koning Mohammed VI. "Ik wil ook mijn dank betuigen aan Koning Mohammed VI, die ons heeft verwelkomd ondanks de actuele context van de coronapandemie.", aldus Abdelkader. De trotse vader sprak ook vol lof over het professionalisme van het medisch personeel van de kliniek en de inzet van de Malinese medische autoriteiten, die Marokko hebben gekozen om aan zijn vrouw een veilige bevalling te garanderen.

Professor Youssef Alaoui, directeur van de kliniek, heeft laten weten dat de baby’s de nodige zorgen krijgen en binnenkort naar huis zullen mogen. Volgens hem werden alle middelen ingezet om de kinderen en de moeder te verzorgen. Hij benadrukte tevens "de evolutie van het Marokkaanse gezondheidssysteem, dat tegenwoordig over geweldige vaardigheden en een geavanceerde infrastructuur beschikt. Dit moedigt onze Afrikaanse collega’s aan om naar Marokko te komen".

De negen baby’s kwamen via een keizersnee ter wereld en wogen bij hun geboorte tussen 500 en 1100 gram. De 26-jarige moeder dacht dat ze zeven baby’s verwachtte. Ze was 25 weken zwanger toen ze in de kliniek werd opgenomen. Ze beviel uiteindelijk in de 30e week van haar zwangerschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team