Zoeken

Marokko: welk automodel om grote taxi’s te vervangen?

12 augustus 2014 - 22:16 - Marokko

©

De Marokkaanse regering heeft onlangs een hervorming goedgekeurd voor de vervanging van alle grote witte Mercedes 240 taxi’s in het land. De definitieve tekst en de hoogte van de subsidie werden op 18 juli in het Staatsblad gepubliceerd.

Chauffeurs van grote taxi’s zullen recht hebben op een subsidie ​​van 80.000 dirham als zij ermee instemmen hun Mercedes 240 in te leveren en te vervangen. Er gelden uiteraard strenge voorwaarden om een financiële steun van de Staat te krijgen.

Taxihouders die in aanmerking komen voor een subsidie moeten een auto hebben van meer dan 10 jaar. Als men weet dat de gemiddelde leeftijd van een grote taxi 30 jaar is, mag men verwachten dat deze voorwaarde moeiteloos wordt voldaan.

Een tweede bepaling is dat het oude voertuig in de drie jaar voorafgaand aan de subsidie aanvraag, als taxi werd gebruikt. Ten slotte zullen de oude taxi’s moeten worden vernietigd, hetzij door de Staat, hetzij door de autoverkoper bij wie de nieuwe taxi wordt gekocht.

De overheid belooft streng op te treden in geval van fraude. Indien het nieuwe voertuig niet als taxi wordt gebruikt in de eerste 48 maanden na de aankoop, zal de eigenaar van de taxi een maandelijkse boete van 1000 dirham moeten betalen gedurende de resterende looptijd van de lening.

De maatregel is vanzelfsprekend niet erg populair bij Marokkaanse taxichauffeurs die weinig enthousiast zijn over de "kleine subsidie" ​​van 80.000 dirham. Tussen de betaling van de lening van de nieuwe auto, het maandelijks bedrag dat aan de kentekenhouder wordt betaald en de steeds stijgende brandstofprijzen, vrezen zij moeilijke maanden.

Grote taxi’s in Marokko worden vervangen door de Dacia Lodgy of...
... de Ssangyong Stavic

Als de sloopregeling succesvol is, zal men in de komende maanden in Marokko moderne taxi’s met "zeven echte en comfortabele" zitplaatsen zien verschijnen. Heel waarschijnlijk worden dat Dacia Lodgy en Ssangyong Stavic auto’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team