Zoeken

Marokko eist visum voor reizigers naar Ceuta

25 maart 2024 - 20:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten bij de grensovergang Tarajal weigeren Marokkaanse arbeiders die naar Ceuta willen reizen door te laten zonder Schengenvisum.

De grenswachten eisen van Marokkaanse pendelaars die dagelijks in Ceuta werken een Schengenvisum. Volgens lokale media accepteren ze niet langer het "speciale" visum dat hetSpaanse consulaat in Tetouan afgeeft, dat speciaal bedoeld was om de toegang tot de autonome stad te vergemakkelijken.

Lees ook: Sebta opnieuw visumvrij voor Marokkanen uit Noord-Marokko?

De Marokkaanse autoriteiten hebben nog geen officieel commentaar gegeven op deze beslissing. Sommige bronnen suggereren dat het onderdeel is van een breder plan van Marokko en Spanje om de grensovergangen bij Ceuta en Melilla te normaliseren.

Media in de twee enclaves suggereren dat Marokko wellicht de visumvrijstelling voor Marokkanen uit de grenssteden (Tetouan, M’diq, Fnideq en Nador) wil herstellen. Deze bewoners konden Ceuta en Melilla tot voor de coronacrisis met hun paspoort betreden.

Lees ook: EU aan Marokko: Ceuta en Melilla "zijn Spaanse steden"

De visumvrijstelling werd opgeschort vanwege de Covid-19-crisis, maar is na de heropening van de grenzen niet heringevoerd. De Marokkaanse en Spaanse autoriteiten zoeken naar een oplossing voor dit probleem voordat de douaneposten weer volledig operationeel worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team