Zoeken

New York Times zet medina van Marrakech in zonnetje

21 juni 2023 - 11:00 - Marokko

©

De New York Times nodigt zijn lezers uit om de oude medina van Marrakech te bezoeken en plaatst de oude binnenstad op de derde plaats van zeven steden waar een bijzondere wereld valt te ontdekken. De krant deed beroep op een aantal schrijvers om de lijst samen te stellen.

De reis begint op het beroemde Djemaa El Fna plein in Marrakech, dat wordt beschreven als een openlucht "carnavalsmarkt". Hier heerst een constante drukte, gevoed door muzikanten, artiesten, verkopers van vruchtensap, restaurants en souvenirwinkels. In het hart van de medina nodigt een labyrint van steegjes uit tot desoriëntatie. Het doet denken aan een stedelijk weefsel dat twee keer zo groot is als Central Park in New York. "De medina is bijna twee keer zo groot als Central Park in New York en is de thuisbasis van een uitgestrekt web van doorgangen die lijken te zijn ontworpen om buitenlanders te desoriënteren", staat er te lezen.

Lees ook: Must-visit plekken in Marrakech volgens The Guardian

Het Marrakech-avontuur leidt bezoekers langs historische pareltjes. Tussen het paleis El Badi, een monument uit de 15e eeuw en een plek van rust en promenades, en de Mellah, een oude joodse wijk met wortels die teruggaan tot de 16e eeuw, krijgt de ziel van Marrakech vorm. De tour wordt verder verrijkt door de ontdekking van de Slat Al Azama synagoge en de Joodse begraafplaats, die één van de vele facetten van de okerkleurige stad onthullen.

Lees ook: Marrakech in top 12 beste gastronomische bestemmingen ter wereld

De wandeling is niet alleen een reis door de tijd, maar ook een duik in de kunst," aldus het dagblad. Marrakech staat vol met galerijen en designboetieks, waar chique creaties zij aan zij staan. De talenten van lokale ambachtslieden worden tentoongesteld in een veelheid van ambachten: houtsnijwerk, metaalbewerking en glaswerkontwerp. Marrakech deelt deze spotlight met zes andere steden, van Parijs tot Rio en Seoul. De New York Times raadt deze steden ook aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team