Zoeken

Netanyahu bedankt Koning Mohamed VI voor ’historisch besluit’

11 december 2020 - 09:40 - Wereld

©

Een paar uur na de tweet van de Amerikaanse president Donald Trump over de erkenning van de Marokkaans Sahara, bedankte premier Benjamin Netanyahu Koning Mohammed VI voor zijn "historisch besluit om vrede te sluiten met Israël".

De premier gaf ook meteen aan dat directe vluchten tussen Marokko en Israël hervat zullen worden.

Netanyahu: "Ik heb altijd geloofd in dit vredesproces en het gebeurt nu voor onze ogen. Ik wil president Trump bedanken voor deze overeenkomsten en Koning Mohammed VI van Marokko voor dit historisch besluit om vrede te sluiten met Israël." De premier deed deze uitspraak tijdens een televisieoptreden. Na zijn toespraak stak hij een kaars aan ter gelegenheid van het joodse feestdag Hanukkah.

De Israëlische premier geeft aan dat er maatregelen getroffen worden om verbindingskantoren in beide landen op te zetten, de diplomatieke betrekkingen worden aangehaald en er komen directe vluchten tussen beide landen. Het normaliseren van de banden tussen de twee landen is donderdag in Washington door president Trump bekend gemaakt. De Amerikaanse president heeft ook een verdrag ondertekend om de soevereiniteit van Marokko te erkennen in de Sahara.

Marokko is het vierde land die de banden met Israël recent weer aanhaalt. De andere landen zijn de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Sudan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team