Zoeken

Te koop: maagdelijkheid voor 500 dirham

9 mei 2013 - 20:46 - Marokko

©

Kamerlid Charafat Afilal vindt dat er geen sprake meer mag zijn van de maagdelijkheid van vrouwen in Marokko. Hij gaat volgens hem om een persoonlijke kwestie en kan voor 500 dirham worden hersteld.

Dat vertelde de parlementariër van de Partij van Vooruitgang en Socialisme op woensdag, tijdens een meeting van de commissie Justitie in het Parlement.

Mustapha Ramid, minister van Justitie, benadrukte daarop het religieus karakter van de maagdelijkheid in de Islam en het belang ervan binnen de Marokkaanse samenleving. Hij stelde dat de wetgever geen teksten kan goedkeuren die in strijd staan met de overtuigingen van de Marokkanen.

In Marokko is het sinds enkele jaren mogelijk een maagdenvliesherstel operatie te ondergaan voor en paar duizenden dirham. Sinds kort heeft een Chinese groep ook kunstmatige maagdenvliezen op de markt gebracht. Het gaat om een zakje nep-bloed en een kunstmatig membraan dat in Marokko voor 300 dirham wordt verkocht.

De ontmaagde bruid dat voor ’chouha’ (schandaal) vreest, moet het nep-maagdenvlies een twintigtal minuten voordat ze seks heeft, in haar vagina steken. In de meeste gevallen, vermoedt de echtgenoot absoluut niets en is de ’eer gered’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team