Zoeken

Rechtbank beslist maandag over zaak Islam Khoualed - update

8 mei 2013 - 21:27 - Marokko

©

Het proces van de 14-jarige Islam Khoualed uit Algerije, gaat maandag van start in Marokko. De jongen wordt sinds 11 februari in Agadir vastgehouden voor het seksueel misbruiken van een 12-jarige Marokkaan.

Islam was afgelopen maart in eerste aanleg veroordeeld tot een jaar gevangenis en 400.000 dirham schadevergoeding. Zijn veroordeling zorgde voor heel wat opschudding in Algerije.

Algerijnse media beschuldigen Marokko ervan druk uit te oefenen op Algiers en zich, door Islam streng te straffen, te wreken voor de steun van Algerije aan het Polisario. In Marokko is men het er niet mee eens. Volgens Marokkaanse verantwoordelijken gaat het om een pure juridische kwestie en ligt de beslissing bij de rechter.

Volgens de vader van Islam, die op een mildere vonnis hoopt, gaat het slechts om een uit de hand gelopen kinderspel. Ook vindt hij dat zijn advocaten genoeg hebben bewezen dat de beschuldigingen tegen zijn zoon ongegrond zijn.

De reeds gespannen betrekkingen tussen Rabat en Algiers, zullen waarschijnlijk nog verslechteren als de justitie het vonnis bevestigt.

Update 8 mei: de rechtbank in Agadir heeft de eenjarige gevangenisstraf tegen Islam Khoualed bevestigd. Zijn familie hoopt nu op een Koninklijk pardon.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team